доктор Мирослава Парушева, д-р Мирослава Парушева, Miroslava Parusheva

Гинекология

След почти 15 години опит в областта на акушерството и гинекологията вярвам, че тайната на успеха се дължи на профилактиката, правилната диагноза и лечение на гинекологичните заболявания, съобразени с индивидуалността на всяка жена.

Гинекологичният профилактичен преглед е важна част от здравната профилактика при жената. Препоръчва се провеждането на гинекологичен профилактичен преглед веднъж годишно при всички девойки и жени, които водят полов живот или са на възраст над 21 години.

 

Трансвагинален ултразвуков преглед

 

Този преглед е част от гинекологичната профилактика, която всяка жена трябва да извършва поне веднъж годишно. При прегледа с вагинална сонда е желателно пикочния мехур да бъде празен.

Чрез този преглед се получава информация за вътрешните полови органи. Той ни дава възможност за откриване на патологични промени в малкия таз като маточни миоми, кисти на яйчниците, полипи, хидросалпингси и други недостъпни за оглед през коремната стена изменения.

Може да се извършва в режим 2D, 3D и 4D - ехография.

 

Посещението при специалист - гинеколог не е свързано само с профилактиката, съществуват различни теми и проблеми, които изискват съвременната жена да посети своя гинеколг:

- Нарушения в менструалния цикъл като неправилни маточни кръвотечения, болезнена менструация, продължителни и обилни кръвотечения, липса на менструация и други.

- Болести предавани по полов път – това са инфекции предавани основно чрез полов контакт. Установени са над 30 вида предавани по полов път инфекции, причинени от различни микроорганизми-бактерии, вируси, гъбички или паразити. Важно е да се знае че нелекуваните инфекции са основната причина за стерилитет в последствие. Усложненията от нелекуваните полово предавани инфекции са свързани още с възпаления на пикочо-половата система както при жените така и при мъжете. Усложненията могат да доведат до тазова-възпалителна болест, стерилитет, спонтанен аборт или преждевременно раждане при бременни жени. Симптомите, при които е препоръчително да се потърси консултация с лекар-специалист най-често са свързани с необичайно течение, зачервяжане, парене, сърбеж, болки, проблеми при уриниране, ранички и други.

- Консултации по повод  контрацептивни методи.

- Консултации при проблемно забременяване.

- Болков синдром в малкия таз.

 

При всички състояния които ви безпокоят, свързани с вашето гинекологично здраве, не се колебайте да потърсите вашия доверен гинеколог.

Като специалист с дългогодишен опит предлагам на своите пациентки гинекологични прегледи с високо-специализирана медицинска апаратура в условията на конфиденциалност и комфортна обстановка!

Всички права запазени.

Бургас, к-с „Лазур“, бл. 150, партер

(зад сладкарница "Захаро")

 

+359 885 505 435

 

 

office@parusheva.com

Работно време

 

понеделник - петък

09:00ч. - 18:00ч.

 

Почивни дни:

събота и неделя